Dryck som passar amerikansk mat

Det amerikanska köket är multikulturellt och har influenser från alla världens hörn. Därför är det svårt att säga att det det finns en viss dryck som passar det amerikanska köket. USA har dessutom en omfattande vinproduktion och några av världens bästa viner kommer från Napa Valley och Oregon. Här får du en översikt över några av de populäraste amerikanska rätterna och vad du kan dricka till dem.

Hamburgare

Hamburgare är USA:s signaturrätt och den innehåller söta såser, salt och mycket fett. Till detta passar framför allt öl med mycket beska. Pale Ale och IPA är mycket bra kombinationer till hamburgare. Om du föredrar vin bör du hitta ett fylligt rött vin som inte är alltför strävt.

Barbecue

Amerikanerna älskar att grilla och de har en stor kärlek för barbecuesås. Denna sås är både kryddig och söt, vilket ställer vissa krav på valet av dryck. Om du vill dricka vin bör du välja mjuka viner med en viss sötma. Försök undvika vin med hög syra eftersom det kommer att smaka alldeles för strävt och beskt. Om du däremot tänker äta grillat kött utan söta såser och heta kryddor kan du med fördel välja ett mer fylligt rödvin med tydliga tanniner och syra.