Gott och billigt på ålderns höst

Det kostar att leva gott och många restaurangbesök blir snabbt en stor utgift varje månad. Som pensionär kanske du håller dig från det glada utelivet för att undvika en kostsam livsstil. Det gäller att hålla i slantarna.

Med smarta knep kan du däremot unna dig själv fler besök på stans restauranger. Här får du tips på hur du använder dina pensionspengar på rätt sätt och får mer ut av livet!

Billigare med seniorrabatter

Det här är ett smart sätt för att kunna fylla vardagen med fler restaurangbesök och nöjen. Senior-dealen förenklar livet för svenskar som är över 55 år genom att tillhandahålla pensionärsrabatter. Du kan ta del av ett stort utbud av rabatter som är unika för seniorer och pensionärer. Seniorrabatterna gäller för de flesta områden och branscher, vilket innebär att du har seniorrabatter att nyttja hos många restauranger.

För att få tillgång till den här typen av smarta seniorrabatter behöver du ansluta dig till tjänsten, mer komplicerat än så är det inte. När du är registrerad kan du ta del av alla seniorrabatter utan att det kostar någonting.

Om du vill använda seniorrabatter på stadens restauranger blir notan betydligt billigare. Med det sagt bör du ändå se till priser och försöka hålla dig inom din budget. I Sverige är det förhållandevis prisvärt att exempelvis äta en lunch. Då ingår dessutom i regel även sallad, dryck och bröd.

Du kan alltså nyttja seniorrabatter direkt från dörren till restaurangen, rabatt på bussfärd och dessutom seniorrabatter på restaurangbesöket!

Extra intäkter

Även om du gått i pension med tanken om att aldrig återgå till arbetslivet finns det alternativ för dig som vill jobba extra på ålderns höst. Du kan exempelvis registrera dig på en anpassad bemanningsplattform. Det finns speciella plattformar som enbart distribuerar arbetssysslor till pensionärer och seniorer.

En liten extrapeng samtidigt som du använder seniorrabatter i vardagen ger dig mer pengar i slutet av månaden. Dessutom kan det vara riktigt motiverande att hjälpa andra med sysslor, du får träffa människor och lära dig nya saker.

Ibland kan den här typen av sysslor vara ideellt arbete, men du brukar ändå få någon form av ersättning. Det kan exempelvis vara billigare pris på gymmet om du hjälper till med något eller kanske rabatt på kläder om du extraknäcker i en ideell second hand-butik.