Därför bör du anlita catering till nästa tillställning

Alla har vi någon gång varit med om stressen som infinner sig när gästerna snart dyker upp, men ingenting är klart. Att laga mat till stora sällskap är varken enkelt eller stressfritt. Tvärtom är det tidskrävande och kräver en hel del matlagningskunskap för att det ska bli rätt. Dessutom finns det en risk att maten inte blir tillagad på rätt sätt. Att laga mat till 30 personer är inte alls samma sak som att laga till en familj på fyra personer. Därför kan det vara en bra idé att anlita en cateringfirma nästa gång du anordnar en fest, ett event eller någon annan typ av tillställning. Här kan du läsa mer om fördelarna med catering.

Få mer tid att umgås med gästerna

För att det ska bli en lyckad tillställning är det viktigt att både värden och gästerna har det trevligt. Det är inte särskilt kul för någon av parterna om värden eller värdinnan står i köket istället för att umgås med gästerna. Många som inte är vana att laga mat till stora grupper är oftast överoptimistiska när de ska laga mat till fester. Utan erfarenhet är det lätt att tro att det går snabbare än vad det gör. Att laga mat till fler än 8-10 personer är krävande och kommer garanterat att ta mer tid än du tror. Det beror dels på att allt inte får plats i en vanlig ugn och kastruller så därför kan du behöva laga i flera omgångar. Det är även svårare att uppskatta tillagningstiden vilket ökar risken för att maten ska bli bränd eller inte tillräckligt tillagad. När du anlitar catering så slipper du den här stressen. Istället kan du ta vara på tiden och ha det trevligt med dina gäster.

Lyckat från början till slut

När du anlitar en proffsig catering som Klang Kitchen kan du få hjälp med mer än bara maten. Klang Kitchen har många års erfarenhet av event och catering. De hjälper dig från början till slut och ser till att din fest blir riktigt lyckad. De är baserade i Uppsala och levererar i Uppsala med omnejd. De kör ut maten direkt till kunden.

Passar till alla typer av tillställningar

Catering kan vara avslappnat såväl som festligt och passar därför till både informella och formella tillställningar. När du beställer catering från en väletablerad cateringfirma finns det oftast ett brett utbud av menyer och maträtter att välja på. Det gör att du kan välja mat som passar tillställningen. Till en studentmottagning kan det exempelvis vara trevligt med en somrig buffé, men till finare middagar och bröllop passar det bättre med tallriksservering.

Catering passar bland annat till följande tillställningar:

 • Bröllop
 • Dop
 • Studentmottagning
 • Minnesstunder
 • Konfirmation
 • Födelsedagsfiranden
 • Fest
 • Företagsevent
 • Julfester
 • Glögg
 • Frukost och brunch
 • Företagsluncher
 • Mingel