Frukt är en viktigt del av kosten

Frukt innehåller viktiga vitaminervoch mineraler. Det är viktigt för alla människor att få i sig tillräckligt mycket frukt och grönt på en dag för en optimal kosthållning. För arbetsgivare är det av betydelse att medarbetarna mår bra och är hälsosamma. Ett bidrag till ett hälsosamt leverne är att erbjuda de anställda frukt på jobbet. Det finns riktigt bra fruktkorgar att beställa. Fruktkorgarna kan levereras direkt till arbetsplatsen och du som arbetsgivare behöver inte göra något förutom att beställa.

Frukt och grönt är bra för immunförsvaret

Att det finns frukt att äta på en arbetsplats ökar chanserna att en anställd kan hålla blodsockret på en bra nivå och därmed kunna arbeta på ett produktivt sätt. Om de anställda mår bra och är på gott humör gynnar det företaget på sikt. Även sjukfrånvaron kan minska om medarbetarna har en hälsosam kost eftersom frukt och grönt är bra för immunförsvaret. Enligt Livsmedelsverket är det bra att en vuxen människa får i sig ungefär 500 gram frukt och grönsaker varje dag. Det bästa med frukt är att det även går bra att använda i matlagningen och till olika sorters maträtter.

Ät olika frukter

Förutom att äta frukt är det bra att tänka på att äta olika typer av frukter. Olika frukter innehåller olika saker och det är genom variation du kan tillgodose kroppens behov av vitaminer och mineraler. Frukt kan vara dyrt att köpa själv men genom att välja frukter som är i säsong kan du äta billigt och gott till ett bra pris.

Världens kök