För in lite mångsidig tapas i din matsedel

För många är det livsviktigt med mat. Eller det är ju livsviktigt för alla, men för vissa är det verkligen mat som är livet. Det är ständigt dagens höjdpunkt när man ska ställa sig vid spisen och tillreda dagens middag samtidigt som smaklökarna börjar vattnas.

I Sverige, precis som i många andra länder influeras maten av andra matkulturer och det gör att man kan göra sin matsedel väldigt mångsidig. Det är dock lätt hänt att man fastnar i samma gamla matvanor och maträtter. Det beror dels på att man kan göra dem väldigt goda, dels på att man kanske inte har full koll på alla de maträtter som andra länder och kulturer har att erbjuda. De flesta maträtter vi lagar kommer ju i grund och botten ofta från andra länder. Det räcker med att man tittar på alla de kryddor som man kan hitta i sin närmaste livsmedelsbutik, så ser man ju att det finns väldigt många kryddor med härkomst från andra kontinenter. Oavsett om man gillar att laga mat eller ej är det alltid härligt att få maten serverad. Vill man som företag dessutom kombinera god mat med roliga aktiviteter och teambuilding, kan en oförglömlig konferens i Solna vara det helt rätta valet för att stärka företaget internt.

Matinspiration från utlandet

Den här artikeln har vi valt att viga åt alla som behöver lite mer inspiration till att bli mer kreativ i köket. Någon gång kommer man tröttna på de rätter man gör om och om igen, och då kan det vara bra att ha något att variera med. Inspirationsfokus kommer den här gången att ligga på Spanien och tapas.

Tapas

Tapas är ett samlingsnamn för smårätter som ofta förekommer i Spanien. Även i Sverige börjar det dyka upp tapasrestauranger i allt högre grad. När det gäller tapas är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna och därför finns det i stort sett hur mycket som helst man kan göra. Några populära alternativ är Patatas Bravas (potatisbitar med en speciell sås som kan vara ganska stark) och Patatas Aioli (kall potatis med aioli och gärna lite persilja. Även vitlöksstekta champinjoner och Pimientos de padron är populära alternativ. Allt ovan är dessutom väldigt lämpligt för vegetarianer. För köttätare kan man välja att göra baguettebitar med något gott kött eller någon god korv på. I övrigt finns det ostar, soppor och ja i stort sett allt du kan tänka dig. Möjligheterna är som sagt i stort sett oändliga.

För att få ytterligare tips och inspiration på goda tapasrätter är det bara att göra en enkel sökning på internet. Du kommer med största säkerhet att hitta något som är intressant att prova på där hemma i köket.