Olika varianter av pasta

Pasta är en populär ingrediens och maträtt över hela världen. Den består ofta av vetemjöl, ägg och vatten som blandas till en deg. Pastadegen formas sedan till olika figurer och kokas.

Pasta i olika former

När du tittar i affärens pastahylla kan du ganska snabbt se att pasta finns i flera olika former. En av de vanligaste är lång spaghetti men även makaroner förekommer i de flesta hem. Det finns också fjärilsformad pasta, lasagneplattor, skruvar, gnocchi och risoni. Vilken eller vilka varianter man väljer beror helt på vilken rätt man ska laga, och vad man föredrar.

Är pasta onyttigt?

Många menar att pasta är onyttigt, men den är faktiskt nyttigare än vad man tror och det är faktiskt inte farligt att äta det någon gång i veckan. Om man vill välja ett än nyttigare alternativ kan man köpa fullkornspasta eller dinkelpasta. Att äta pasta varje dag, och att välja stora portioner av den kan dock vara en sak som gör att man går upp i vikt om man inte rör på sig.

Mättande tillbehör

Vissa menar att man inte blir mätt på pasta, och för vissa är det så. Andra har inga problem med att bli mätta för en lång stund framöver. Men det skadar inte att servera en matig sallad till pastan eller att välja lite mer kraftiga och mättande tillbehör.