Mat- och dryckestips till dejten

Mat och dryck är två viktiga komponenter för en lyckad dejt. En härlig måltid gör det möjligt att lära känna den andra personen under avslappnade former. Oavsett om ni ska äta hemma eller ute på restaurang så gäller det att planera både maten och drycken. Här hittar du några värdefulla tips.

Hitta en passande dejt

Det viktigaste för att ni ska ha en trevlig dejt är såklart att du och den andra personen kommer bra överens. Om ni inte har något gemensamt så spelar det inte så stor roll vad ni äter och dricker. Steg ett är därför att hitta en passande dejt att bjuda ut på middag. Dagens moderna dejtingsidor använder avancerade algoritmer som gör det möjligt att hitta en perfekt match för middagsdejten. Hos nätdejtingtips.se kan du enkelt jämföra de olika sidorna och hitta den som passar just dig bäst.

Välj mat & dryck med omsorg

Gör det inte för komplicerat på dejten, utan välj mat och dryck som de flesta gillar. Pizza med ett gott italienskt rödvin, plockmat med ett mousserande vin eller varför inte en fräsch sallad med ett iskallt rosévin? Det viktigaste är att ta reda på om din dejt är allergisk mot något eller om hen har några särskilda preferenser. Det är en omtänksam gest som definitivt kommer att uppskattas.

Om ni ska gå ut och äta på restaurang bör du kolla menyn i förväg för att garantera att det finns något för alla smaker.

Drick lagom

När det kommer till dryck på dejten finns det inga skrivna regler, men många föredrar vin eftersom det är romantiskt. Drick med måtta och allra helst inte mer än två glas. En dejt är till för att ni ska lära känna varandra som ni är och för mycket alkohol kan förstöra dejten. Allt fler väljer att avstå alkohol så ha alltid ett alkoholfritt alternativ.

Undvik kladdig & kryddstark mat

För att vara på den säkra sidan bör du undvika mat som är för stark, för svåräten eller för speciell. Även om grodlår och inälvsmat kan vara spännande är det oftast inte den bästa maten för de första dejterna.