Fika och mat till barnkalaset

Att ha ett kalas är stort för ett barn och många saker kan vara viktiga. Tårtan är speciellt viktig och är ofta en av höjdpunkterna på kalaset. Om barnet har någon favoritfigur eller liknande kan det vara roligt att ha den som tema på kalaset. Att ha Babblarna som kalastema för ett yngre barn är perfekt och att då beställa en Babblarna tårta kan vara en mycket god idé. Babblarna är en stor favorit hos de yngre barnen som alltid går hem. Tårtorna som du kan beställa är lika färgglada och härliga som hela Babblarnagänget. Ditt barn kommer definitivt inte att bli besviken. Du kan också beställa cupcakes med Babblarnamotiv. Om du hellre vill baka din egen tårta går det alldeles utmärkt. Du kan beställa ett snyggt marsipanlock med Babblarna som motiv. Det går att beställa marsipanlocket i olika former: kvadratiskt, rektangulärt eller runt. Du kan också beställa figurer, öron, ögon, ätbart lim och andra dekorationer för att pryda din hembakade tårta.

Tips på kalasmat

Innan tårtan serveras kan det vara en bra idé att bjuda på något mer matigt. Korv med bröd är en klassiker som många barn uppskattar. Det kan vara kokt eller grillad korv tillsammans med bröd. Ett tips är att servera grönsaksstavar bredvid och en dipp. Om du vill göra det lite extra roligt kan du göra en korvkiosk där barnen kan köpa din korv med låtsaspengar. Tunnbrödsrullar är en annan variant på mat som brukar gå hem. Gör rullar med lite olika fyllningar. Skär rullarna så att de är 3-4 centimeter. Du kan trä dem på pinnar och sätta dem i en vas eller i varje barns glas. Du kan också göra spett med korv eller köttbullar, tomater, gurka och paprika som kan ätas som de är eller tillsammans med potatismos. Pastasallad är väldigt bra på sommarkalaset. Låt barnen plocka ihop sin egen sallad, pasta äter de flesta barn. Servera färskt bröd och en eller två dressingar till. En annan klassiker är pizza som många barn gillar. Tänk på att det ska vara enkelt att äta och servera eftersom barn sällan sitter ner en längre stund.

Planera allt i god tid innan

När du ska ordna ett barnkalas är det bra att planera allt i förväg och göra så mycket som du kan i förväg innan alla gästerna kommer. Med lite framförhållning slipper du all stress. Lägg fokus på att ditt barn ska ha ett bra kalas och strunta i oskrivna regler och dylikt. Det finns inga rätt eller fel. Ett kalas brukar vara i 1-3 timmar. Är barnet yngre räcker det gott med en timme. Beroende på ditt barns ålder kan olika lekar vara aktuella.